logo
امروز : یکشنبه ۱۲ بهمن ۱۴۰۴ ساعت ۸:۴۸
[ شناسه خبر : ۴۸۵۵۹ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 1 دقیقه ]
خطبه ۱۸۶ نهج‌البلاغه؛

آفرینش برای خدا نه رنج است نه نیاز

آفرینش-برای-خدا-نه-رنج-است-نه-نیاز
امام علی علیه‌السلام در خطبه 186 نهج‌البلاغه فرمودند: خداوند آفرینش را نه از روی نیاز و خستگی، بلکه از روی لطف و قدرت خود انجام داده است. او بی‌نیاز، ناتوان‌ناپذیر و مهربان است و همه موجودات را به فرمان خود استوار می‌دارد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ امام علی علیه‌السلام در خطبه 186 نهج‌البلاغه فرمودند: آفرینش چیزی برای خدا رنج‌آور نبوده و در آفرینش موجودات دچار فرسودگی و ناتوانی نشده است. موجودات را برای استحکام حکومتش نیافریده و برای ترس از کمبود و نقصان پدید نیاورده است.

بیشتر بخوانید

آفرینش مخلوقات نه برای یاری خواستن در برابر همتایی بود که ممکن است بر او غلبه یابد و نه برای پرهیز از دشمنی بود که به او هجوم آورد و نه برای طولانی شدن دوران حکومت و نه برای پیروز شدن بر شریک و همتایی مخالف و نه برای رفع تنهایی.

سپس همه موجودات را نابود می‌کند، نه برای خستگی از اداره آن‌ها، و نه برای آسایش و استراحت و نه به خاطر رنج و سنگینی که برای او داشتند و نه برای طولانی شدن ملال‌آور زندگی‌شان؛ بلکه خداوند با لطف خود موجودات را اداره می‌فرماید و با فرمان خود همه را بر پا می‌دارد و با قدرت خود همه را استوار می‌کند.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر